8. További lehetőségek a csíkcsicsói repülőtér fejlesztésére
2014. december 30. 10:51
A repülőterek fenntartása mindig is nagy erőfeszítésekkel járt, ritka, hogy közpénz felhasználása nélkül egy reptér fenn tudja tartani magát. Azért, hogy a támogatási összeget csökkentsük, szükség van minél több bevételi lehetőség kiaknázására a reptérhasználati díjak beszedésén kívül.
Vészhelyzetek
Ha Románia összes repülőterét elhelyezzük az ország térképére, beleértve a kisreptereket, valamint a mezőgazdasági reptereket is, látszana, hogy Hargita megye és környéke fehér folt. Adott esetben egy bajba jutott kisgép nem találna leszállópályát, ahol a kényszerleszállást végre tudná hajtani. Hasonló a helyzet a katasztrófaelhárításnál, a közelben nincs olyan leszállópálya, melyet igénybe lehetne venni vészhelyzet esetén, jelentősen csökkentve a környék lakosságának az esélyeit sürgősségi esetekben.
Fontosnak tartjuk bevonni a repülőtér fejlesztésébe, majd fenntartásába a sürgősségi esetek felügyelőségét, a tűzoltóságot, a rohammentőket. A repülőtéren helyet biztosítva ezek központjainak csökkenteni lehetne a fenntartási és befektetési költségeket, ugyanakkor a térség biztonsága is növekedne, elősegítve a turizmus fejlődését stb. Az ügyben már elkezdődtek a tárgyalások a hatóságokkal, amelyek nyitottak voltak a téma iránt.
Légi szolgáltatáson alapuló vállalkozások vonzása
Az utas- és áruszállításon alapuló légi közlekedés kiszolgálásán kívül lehetőségek egész tárházát biztosítja egy reptér. Lehetőség van egyéb légi szolgáltatáson alapuló vállalkozások vonzására, ilyen lehet például a sétarepülés, légi fotózás, különböző légi mérések elvégzése, melyek fontosak lehetnek mezőgazdasági és erdőgazdálkodási szempontból.
Vissza

Új hozzászólás

Név:
Email-cím:
Bejegyzés:
Ellenörző kód:  

További híreink

Megtalál a Facebookon!

Hírlevél

Feliratkozas  Leiratkozás