1. A Hargita Airport megvalósításának indoklása
2014. december 30. 11:36
Repülőteret létrehozni vagy bármilyen már létező repülőteret valamilyen szolgáltatási szintre fejleszteni csak akkor célszerű, ha a politikai és a gazdasági környezet azt lehetővé teszi. A fejlesztés szükségességét indokolni azokkal az érvekkel lehetséges és szükséges, amelyek bemutatják a megvalósítandó repülőtér térségre gyakorolt hatását a gazdaság, a politika és a szociálpolitika területén egyaránt.
Egy adott ország életében, gazdaságában a külfölddel és az országon belüli egyes térségekkel a kapcsolatot, illetve az emberek és az áruk szabad mozgását a közlekedés biztosítja, ezért a közlekedés a jól és sikeresen működő gazdaság elengedhetetlen feltétele. A működő repülőtér a közlekedési infrastruktúra részeként a légiközlekedés biztosította lehetőségekkel szolgálja az országot, a térséget és közvetlen környezetét.
Nem kisebbítve a közúti és a vasúti közlekedés, szállítás szerepét el kell ismerni, hogy az emberi kapcsolatok, a piac és a kereskedelem korlátainak megszűnésével a légi közlekedés szerepe előtérbe került. A repülőtér az adott régió kapuja a tágabb környezettel való emberi és kereskedelmi kapcsolatok kiteljesítéséhez. A kereskedelmi repülések teszik lehetővé az országon belüli és a környező vagy távolabbi országok városai közötti légi szállítást.
A térség üzleti és ipari fejlődésének elengedhetetlen feltétele, generálója a működő repülőtér. A repülőtér szolgáltatásai biztosítják a turizmus és az abból származó bevételek növekedését. A működő repülőtér kedvező hatása megfigyelhető olyan hagyományos üzleti tevékenységek területén, mint a szállodaipar, vendéglátás, sport, helyi közlekedés, kiskereskedelem, az aránylag kisebb közösségek, térségek esetében is.
A repülőtér bemutatott kedvező, a térség fejlődését elősegítő hatásai mellett meg kell említeni a térség ingatlanainak értékére, azok növekedésére gyakorolt hatását. Ezt bizonyítja az a tény, hogy az ingatlanfejlesztők előszeretettel keresik a repülőterekhez közel fekvő területeket. Ez azt jelenti, hogy a repülőterek vonzzák és elősegítik az építőipari tevékenység fejlődését is.
A kereskedelmi repülőtér térségre gyakorolt politikai hatása abban nyilvánul meg, hogy a repülőtér a légitársaságokkal együttműködve végzi tevékenységét. Közösen biztosítják a légi közlekedési szállítás szolgáltatásait, ezért a repülőtér azonos módon érdekelt a bérlőkkel, a koncessziós partnerekkel és egyéb vállalkozásokkal a korrekt és sikeres üzleti kapcsolatot kialakítani a saját kezelésükben lévő ingatlanon, mely ingatlan nem más, mint a stratégiai célok figyelembevételével kialakított repülőtéri infrastruktúra. A kereskedelmi repülőteret működtető menedzsment a különböző magánérdekeltségekkel együttműködve sajátos politikai szerepet tölt be a térség gazdaságát befolyásoló közlekedési ágazatban.
Ma a legforgalmasabb repülőterek általában elkötelezettjei a nagy légitársaságoknak a hosszú távú, kétoldalú szerződéseikkel. Ez a kapcsolat a jövőben változhat. A változás legfontosabb generálója az új légitársaságok megjelenése, amit a dereguláció segít. A légi járművek méretének, kialakításának, utaskapacitásának sokszínűsége, változatai és az ezeket a légi járműveket kiszolgáló piac (repülőtér, légi járművek és utasok földi kiszolgálása) azt eredményezi, hogy az újonnan alapított légitársaságok a repülőgépeik fogadására, kiszolgálására és indítására a korábbiaktól eltérő létesítményeket, alkalmazott technológiákat követelnek. Ez elsősorban az utasforgalmi épületet /terminál/ és az épületen belüli utasok kiszolgálását érinti.
A kis hatótávolságú repülőgépek nem igényelnek a terminálban olyan utaskezelést (pl. utas- és csomagfelvételi pultokat) és nem igényelnek a repülőgépek kiszolgálásánál olyan létesítményeket, mint a nagy légitársaságok. Tény, hogy ezek az új üzleti meggondolások, új stratégia szerint létrehozott légitársaságok az egyes repülőterek forgalmából ma már kimutathatóan növekvő részarányt produkálnak.
Jellemzően az új üzleti stratégiát képviselő „fapados" légitársaságok bizonyítják az utaskezelő /Air Terminál/ épület építészeti kialakítását befolyásoló utaskezelési technológia megjelenését, ami a tradicionális megoldásoktól lényegesen eltér. A „fapados" /low cost/ társaságok igényeiknek megfelelően sokkal több utaskezelő pult szükséges, és lényegesen kisebb a csomagkezeléssel kapcsolatos szolgáltatási igény. A csomagfelvételnél tehát például nincs szükség csomagmérlegekre, csomagszállító szalagokra stb.
A Hargita Airport fejlesztéséhez a politikai és a gazdasági környezet minden feltétele adott. Hargita megye érdekelt a személyek és az áruk szabad áramlásában, érdekelt a térség és az ország gazdaságának fejlődésében, és ahhoz kíván hozzájárulni a repülőtér-fejlesztési programjával.
A jelenleg tervezett repülőtér-fejlesztési program a kisgépes kereskedelmi repülések feltételeit kívánja lépcsőzetesen biztosítani.
Ma már látható, hogy a „fapados" légi forgalomnak a tervezett repülőtér-fejlesztési programnál meghatározó szerepe kell, hogy legyen. A nemzetközi gyakorlat tapasztalatai azt bizonyítják, hogy a General Aviation (kisgépes) forgalom a gazdaság fejlődésével jelentősen növekszik. Igaz ez a megállapítás úgy is, hogy a GA-forgalom feltételeinek biztosítása segíti a gazdaság növekedését. A GA-forgalomban részt vevő légi járművek parkoló- és tárolóhelyet igényelnek a repülőtéren esetleg napokig vagy jelentősen hosszabb időtartamra. A repülőtéren biztosítani kell az igények szerinti folyamatos tárolást is esetleg zárt térben.
A fentiek figyelembevételével a repülőtér jelenlegi fejlesztési szakaszában olyan repülőteret tervezünk, melynek megvalósításánál ugyan az a költségtakarékos szempont érvényesül, mint amilyen megfigyelhető a kisgépes, a regionális, a GA és a „fapados" légitársaságoknál. A fejlesztést úgy hajtjuk végre, hogy igény esetén bővíteni tudjuk a repülőteret annak folyamatos működtetése mellett.
A fejlesztési program első szakaszában mint minimális, de a működést még biztosító létesítmények a következők:
– 1200 x 25 méteres futópálya a VFR előírásai szerinti navigációt segítő berendezésekkel;
– szükséges továbbá egy kb. 1500–2000 m² alapterületű építmény az utasok kezelésének kiszolgálására, a repülőtéri szolgálatok, a repülőtéri infrastruktúra (közművek) és a légi járművek elhelyezésére.
Vissza

Új hozzászólás

Név:
Email-cím:
Bejegyzés:
Ellenörző kód:  

Hozzászólások (2)

Bodor Csaba I. 2016. június 09. 21:19:29
Remennyel es orommel tolt el egy ilyen nagyszabasu terv, ellenben a megyei korhaznak nincs helioportja.
Nagy Lajos 2015. február 06. 17:44:01
A minimál program mevalósítása is nagy dolog
lenne.

További híreink

Megtalál a Facebookon!

Hírlevél

Feliratkozas  Leiratkozás