Homoródfürdő lakóinak törpe vízierőmű ügyében írt nyílt levele Borbolyhoz
2013. augusztus 23. 11:53
Borboly Csaba Úrhoz, Hargita Megye Tanácsának elnökéhez

Tisztelt Elnök Úr!

Azért írunk Önnek, mert a falunkat és az egész völgyet víz nélkül hagyó törpe vízierőmű építkezési engedélyét Ön írta alá. Azt az építkezési engedélyt, melyet az Állami Építkezési Felügyelet nemrég törvénytelennek nyilvánított. Feltételezzük, hogy az építkezés további sorsa, ezáltal a mi völgyünk jövőképe is az Ön aláírásaitól függ.

Tisztelt Elnök Úr!

Kérjük, a megyében eddig elvégzett hasonló beruházások látható következményeiből vonja le a tanulságot és gondolja át ezen - egyáltalán nem zöld - energiához való viszonyulását! Kérjük, részesítse előnyben a helyi közösség érdekeit a külföldön bejegyzett cégek tőkegyarapodásával szemben! Kérjük, tanulmányozza át alaposan az építkezés részleteit és segítsen nekünk leállítani ezt a hatalmas rombolást, mely letörölhetné Homoródfürdőt a megye turisztikai térképéről! Hargita Megye Tanácsa az Ön vezetése alatt támogatta a megye turizmusának fellendülését, Homoródfürdőre is sok pénzt fektettek be a Borvizek Útja program keretében. Kérjük, ne hagyja, hogy a jó irányba elindult hosszútávú fejlődést egy rövidtávú, öncélú pénzhajhászat tönkretegye!

Tisztelt Elnök Úr!

Kérjük, minden esetben konzultáljon velünk, mielőtt életterünket tönkretevő iratokat aláír!

Tisztelettel meghívjuk Önt egy beszélgetésre. Szeptember elején egy falufórumot tartunk, melyre Önt is szívesen látjuk. Még nem feledtük el, hogy Ön az, Akire Számíthatunk. Mi továbbra is számítunk Önre.

A párbeszéd reményében maradunk tisztelettel,

Homoródfürdő lakói
Vissza

Új hozzászólás

Név:
Email-cím:
Bejegyzés:
Ellenörző kód:  

További híreink

Megtalál a Facebookon!

Hírlevél

Feliratkozas  Leiratkozás