Hargita Airport - Fejlesztési koncepció
Repülőteret létrehozni vagy bármilyen már létező repülőteret valamilyen szolgáltatási szintre fejleszteni csak akkor célszerű, ha a politikai és a gazdasági környezet azt lehetővé teszi. A fejlesztés szükségességét indokolni azokkal az érvekkel lehetséges és szükséges, amelyek bemutatják a megvalósítandó repülőtér térségre gyakorolt hatását a gazdaság, a politika és a szociálpolitika területén egyaránt.
(2014. december 30. 11:36)
3.1 Épített burkolatú futópálya
A repülőtér a légi járművek közlekedését biztosító, azt kiszolgáló létesítmény. A cél, hogy a repülőtéren a légi járművek fel-le szállását és földi mozgását az időjárási viszonyok és a talaj teherbírása a lehető legkisebb mértékben befolyásolja.
(2014. december 30. 11:26)
4.1 Repülőtéri utasforgalmi épület, utasterminál
Az utasterminál rendeltetése, funkciója az, hogy biztosítsa valamennyi feltételét annak, hogy a légi szállítást választó utasok és a csomagjaik a repülőteret légi utasként, illetve „légi áruként" hagyják el. A repülőtéren az utas közlekedési módot vált, és erre a váltásra készítik fel az utasokat. Ez a felkészítés az, amit utas- és csomagkezelésnek nevezünk. A közlekedési mód váltásának, az utas- és csomagkezelésnek a folyamata humán szempontból a légi közlekedés legérzékenyebb fázisa.
(2014. december 30. 11:11)
5.1 Légi forgalmi irányítás
A légi forgalom irányításával kapcsolatos feladatok ellátását Európában egy adott ország légterében állami feladatként végzik. Európában az egyes országok szolgálatai közötti koordinációt, a légi járművek mozgásának, repüléseinek egységes rendszerbeli kezelését a légtérben az Eurocontrol látja el. Mind a nemzeti légiforgalmi irányító szolgálatok, mind az Eurocontrol tevékenységét az ICAO felügyeli.
(2014. december 30. 11:10)
6.1 Infrastruktúra /víz, csatorna, villamos energia, hírközlés stb./
Ezt a részt a helyszín ismeretében helyi szakembernek kell kidolgoznia. Fel kell tárni a csatlakozási helyeket, a rendelkezésre álló kapacitásokat, bekötési nyomvonalakat stb.
(2014. december 30. 11:10)
7.1 FIDIBE-stratégia
A FIDIBE egy transznacionális fejlesztési projekt, a Délkelet-európai Program (SEE) első prioritásának keretében valósult meg, amely az innováció és vállalkozásfejlesztés nevet viseli. A Közép-Pannon Regionális Fejlesztési Zrt. által vezetett konzorciumhoz Hargita Megye Tanácsa partnerként csatlakozott.
(2014. december 30. 10:52)
A repülőterek fenntartása mindig is nagy erőfeszítésekkel járt, ritka, hogy közpénz felhasználása nélkül egy reptér fenn tudja tartani magát. Azért, hogy a támogatási összeget csökkentsük, szükség van minél több bevételi lehetőség kiaknázására a reptérhasználati díjak beszedésén kívül.
(2014. december 30. 10:51)

Megtalál a Facebookon!

Hírlevél

Feliratkozas  Leiratkozás