Hargita Airport - A témában megjelent újságcikkek
Az egyik elsüllyed a tengerben, a másik közvetlenül a belváros mellett épült, a harmadik meg egy autóút közepén. A világ tíz legfurább reptere egészen különleges látványt nyújt.
(2015. február 12. 13:28)
Fejlesztési elképzelések
A Hargita Airport Csíkszereda és Csíkcsicsó határán, a 12-számú országút bal oldalán helyezkedik el. A reptérhez tartozó terület (25 hektáros terület, ebből 3 hektár beltelek és 22 hektár kültelek) Antal András tulajdonában van.
(2015. február 06. 09:54)
Hargita Megye Tanácsában már három éve elvi egyezség született arról, hogy a megyében három repülőtérnek van létjogosultsága, és ezekre a fejlesztésekre adottak a lehetőségek – jelentette ki szerdán a maszol.ro-nak az önkormányzati testület elnöke.
(2015. január 15. 12:18)
Hiába építik meg, gazdasági fejlesztés nélkül nem lesz versenyképes a székelyudvarhelyi repülőtér - véli az általunk megkérdezett repülési szakember.
(2015. január 15. 12:08)
Miközben a Hargita megyei önkormányzat kedden arról számolt be, hogy még ebben a hónapban előkészíti a csíkcsicsói reptérre vonatkozó határozatot, addig Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI) elnöke székelyudvarhelyi sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy elkészült a Cekend-tetőre tervezett légikikötő látványterve, illetve megvalósíthatósági tanulmánya.
(2015. január 15. 12:05)
Elkkészítik a vonatkozó tanácshatározatot Hargita Megye Tanácsánál a Hargita megyei repülőtér nemrég elkészült fejlesztési koncepciója alapján, a törvény által előírt közvita lejárta után – hangzott el a csíkszeredai megyeházán január 13-án, kedden tartott megbeszélésen.
(2015. január 15. 12:03)
Elkészült a csíkcsicsói repülőtér fejlesztési koncepciója Farkas József és Farkas László magyarországi repülőtér-fejlesztési szakemberek segítségével. Hargita Megye Tanácsa ez ügyben már több szakmai tanácskozást tartott magyarországi szakértőkkel, illetve már korábban kilátásba helyezte Csíkszeredának, Hargita megyének Budapesttel vagy akár Bukaresttel történő összekötését, mivel egy repülőtér több beruházót és turistát vonzana a térségbe.
(2015. január 15. 12:01)
Az üzletemberek, turisták számára üzemeltetnének járatokat a magyar, vagy akár a román főváros és Csík térsége között, de katasztrófaelhárításra is alkalmaznák a kisgépeket.
(2015. január 15. 11:28)

Megtalál a Facebookon!

Hírlevél

Feliratkozas  Leiratkozás