Projektjeink
A 2 éves RE-SEEties projekt célja, hogy hatékonyabbá tegye a városok erőforrás felhasználását 8 délkelet-európai önkormányzat és számos szakmai intézmény együttműködésének keretében. A projekt a Délkelet-Európai Transznacionális Együttműködési Program az Európai Unió és Magyarország társfinanszírozásával valósul meg. A projekt fő célkitűzése a délkelet-európai önkormányzatok hulladék- és energiagazdálkodási megoldásainak egységes kidolgozása, az erőforrás-hatékony városi közösségek létrehozásának érdekében.
(2014. november 17. 11:18)

A GREEN TWINNING (Zöld Testvérvárosok) projekt célja, hogy megerősítse és növelje a közintézmények képességét és kapacitását, arra vonatkozóan, hogy tevékenységeikben intézményesítsék a fenntartható energia-politikát. Ez közvetlen tapasztalatcserén és testvérvárosi találkozásokon keresztül fog megvalósulni olyan helyi önkormányzatok között az EU-12-ből, amelyek már "tapasztaltak" ebben a témában, és olyanok között az EU 15-ből, akik csak most "tanulják" ezeket az ismereteket.
"Tanuljunk egymástól, dolgozzunk együtt, és kerüljük el a múlt hibáinak ismétlődését" – ez a projekt alapelve. Az EU 12 sok szempontból jóval fejlettebb a fenntarthatósági intézkedések tekintetében, mint az EU 15, így húzóerőként hathat a kevésbé fejlett önkormányzatokra a fenntartható energia politika és annak gyakorlatba ültetése szempontjából.

(2012. május 17. 13:31)

A program ötlete abból a megfigyelésből ihletődött, hogy a görög és ausztriai városok házainak a tetőzetét sok napkollektor borítja, míg a hasonló olasz és bolgár városokban nagyon kevés. A hetedik EurObservER jelentés igazolta, hogy a dél-kelet európai országok erőfeszítései a napkollektorok elterjesztésére nem mindig voltak sikeresek, és jelentős különbségek vannak közöttük. A projekt célja a dél-kelet európai országok segítése a napkollektorok piacának a fellendítésére, a következő eszközökkel:

(2009. november 11. 17:17)

A társadalom energiaigénye egyre nagyobb méreteket ölt és míg egyes országok, társadalmi rétegek energiapazarló életmódot folytatnak, addig másoknak az energiatakarékos gondolkodásmód átvétele és követése felmérhetetlen segítséget nyújthat az egyik napról a másikra való túlélésben

Az Energy Ambasadors egy Franciaországban már sikeresen alkalmazott program átvételén alapszik. A franciaországi PRIORITERRE szervezet által vezetett pályázat célja olyan „energia nagykövetek” képzése, akik mindennapi munkájuk során energetikai kérdésekben fognak tanácsadást és gyakorlati segítséget nyújtani a program végső célcsoportjának - azok a személyek, háztartások, akikkel a leendő energia nagykövetek mindennapi munkájuk során kapcsolatba kerülnek.

(2009. november 10. 16:25)

Általános célkitűzés

Az Active Access pályázat általános célkitűzése növelni a kerékpározás, de főleg a gyaloglás, mint közlekedési alternatívák alkalmazását a mindennapi, rövid távú, helyi útvonalakon, a közegészségügyi mutatók javulása, valamint a helyi gazdaság élénkítése érdekében. A cél a hosszabb távú útvonalakon való autós forgalom csökkentése és a rövidebb távú gyalogos, kerékpáros forgalom növelése, úgy, hogy megváltoztatjuk a már kialakult helyi/körzeti „elmebeli térképeket”, annak érdekében, hogy a lakosok a közelebbi kisboltok kínálatát válasszák a távolabb eső, városszéli kiskereskedői lerakatok kínálata helyett.

A pályázat neve azért Active Access, mert azokról a szolgáltatásokról szól, amelyekre a lakosoknak helyi (lakóhelyhez közeli) szinten van szükségük. A pályázat kivitelezése költség- és energiamegtakarítást, valamint az egészségre és környezetre ártalmas kibocsátott gázmennyiség csökkenését fogja eredményezni.

(2009. november 10. 15:07)

Megtalál a Facebookon!

Hírlevél

Feliratkozas  Leiratkozás