Hargita Airport - Concepţie de dezvoltare
Înfiinţarea aeroporturilor sau dezvoltarea celor existente pentru a putea oferi servicii superioare este motivabilă doar dacă este facilitată de mediul politic şi cel economic. Necesitatea trebuie să fie motivată, iar influenţa aeroportului trebuie să fie pozitivă atât în domeniul economic, cât politic şi socio-politic.
(30 decembrie 2014 11:36)
3.1 Pista asfaltată
Aeroportul reprezintă o facilitate pentru asigurarea traficului aeronavelor. Se doreşte ca condiţiile meteorologice şi capacitatea portantă a solului să influenţeze în proporţie cât mai mică aterizarea, decolarea şi rulajul aeronavelor pe sol.
(30 decembrie 2014 11:26)
4.1 Clădire pentru transportul persoanelor, terminalul de pasageri
Rolul terminalului este asigurarea condiţiilor necesare pentru transportul aerian al pasagerilor şi bagajelor. La aeroport pasagerul schimbă modul de călătorie, aici este pregătit pentru această schimbare. Pregătirea aceasta se numeşte activitate handling pasageri şi bagaje. Schimbarea modului de călătorie, activităţile handling de bagaje şi de pasageri sunt cel mai sensibile faze al transportului aerian.
(30 decembrie 2014 11:11)
5.1 Controlul traficului aerian
În Europa sarcinile legate de gestionarea, dirijarea traficului aerian în spaţiul aerian al unei ţări se efectuează ca o responsabilitate de stat. În Europa coordonarea serviciilor aeriene între diferite ţări, gestionarea unitară a zborurilor este efectuată de către Eurocontrol. Astfel serviciile naţionale de control al traficului aerian, cât şi activitatea efectuată de Eurocontrol este supravegheată de către Organizaţia Internaţională a Aviaţiei Civile (ICAO).
(30 decembrie 2014 11:10)
6.1 Infrastructură /apă, canalizare, energie electrică, telecomunicaţii etc.
Secţiunea trebuie să fie elaborată de către specialişti locali, care au cunoştinţe în domeniu. Trebuie evaluate zonele de legătură, disponibilitatea capacităţilor, aliniamentele de conectare etc.
(30 decembrie 2014 11:10)
7.1 Strategia FIDIBE
FIDIBE este un proiect de dezvoltare transnaţional, reprezintă prima prioritate a programului SEE pus în aplicare în sud-estul Europei care poartă numele inovaţie şi dezvoltarea afacerilor. Consiliul Judeţean Harghita s-a alăturat ca partener consorţiului condus de Közép-Pannon Regionális Fejlesztési Zrt. Obiectivele proiectului includ analizarea potenţialului de inovare al regiunilor partenere şi dezvoltarea cooperării între parcurile de inovare şi tehnologie.
(30 decembrie 2014 10:52)
Întreţinerea unui aeroport presupune întotdeauna eforturi mari, rar întâlnim situaţii în care un aeroport poate fi întreţinut fără folosirea fondurilor publice. Cu scopul de a reduce sprijinul financiar din fondurile publice, este nevoie de exploatarea altor oportunităţi financiare pe lângă taxa de aeroport.
(30 decembrie 2014 10:51)

Ne găsiţi pe Facebook!

Newsletter

Abonare  Dezabonare