Ştiri

Durata proiectului 24 luni.

Finantator Comisia Europeană.

Coordonatorul proiectului:

Administratia locală din Ungaria - Budapesta

Partenerii:

Centre Renewable Energy Sources and saving- Grecia

National Research counsil of Italy institute of Methodologies for Environmental Analysis - Italia

Municipality of Potenza - Italia

EnergiaKlub-Ungaria

City of Nitra -Slovacia

Serviciul Public de Management Energetic Harghita - Romania

Scientific research centre Bistra Ptuj - Slovenia

City of Skopje- Macedonia

North-West Croatia Regional Energy Agency - Croaţia

Consiliul Judetean Harghita -Romania

Association of Towns and Communities of Slovacia

(01 februarie 2013 13:46)

Scopul proiectului Green Twinning este de a consolida şi de a creşte abilitatea şi capacitatea instituţiilor publice ca în activităţiile lor să instituţionalizeze politica energiilor sustenabile. Acest lucru se va realiza prin schimb de experienţe şi prin întâlniri între autorităţi locale din UE-12, care deja au experienţă în domeniu şi între autorităţi din UE-15, care acum învaţă aceste lucruri.

Principiul proiectului este: " Să învăţăm de la ceilalţi, să lucrăm împreună şi să evităm repetarea greşelilor din trecut." UE 12 este mult mai avansat din punctul de vedere al măsurilor de sustenabilitate, decât UE 15, astfel poate influenţa autorităţile locale mai puţin dezvoltate în vederea implementării politicii de energie sustenabilă şi a punerii lui în practică.

(22 mai 2012 13:57)

Obiectivul proiectului este încurajarea utilizării energiei geotermale şi solare care protejează mediul înconjurător şi formarea mentalităţii consumatorilor populaţiei cu scopul utilizării eficiente a energiei. Între activităţile proiectului se află crearea de noi locuri de muncă cu sprijinul furnizorilor de utilizare a energiei alternative şi încurajarea transferului de cunoştinţe în domeniul managementului eficient al energiei.

(11 noiembrie 2009 17:16)

Se bazează pe un program preluat din Franţa care se practică deja cu succes. Scopul proiectului organizaţiei PRIORITERRE este formarea unor”ambasadori al energiei” care vor oferi ajutor şi consultanţă în domeniul energetic pe parcursul activităţii lor zilnice pentru grupurile de ţintă a programului - persoane, gospodării cu care ambasadorii energiei sunt în legătură în cadrul activităţilor zilnice.

(10 noiembrie 2009 16:25)

Obiective principale:

Printre scopurile principale ale proiectului figurează promovarea utilizării bicicletei ca mijloc de transport, dar mai ales promovarea mersului pe jos ca alternativă pentru deplasarea pe itinerariile scurte zilnice, respectiv îmbunătăţirea statisticilor de sănătate publică şi dezvoltarea economiei locale.

Urmărind scopul de a scădea circulaţia autoturismelor pe traseele scurte şi de a creşte utilizarea bicicletelor, pe durata implementării proiectului se va modifica harta mentală a ambianţei înconjurătoare în favoarea ca locuitorii să aleagă oferta magazinelor mici în loc de cea a hipermarketurilor de la marginea oraşului.

Numele Active Access derivă din faptul că proiectul tratează acele servicii, de care locuitorii au nevoie pe plan local (aproape de locuinţa lor). Implementarea proiectului va avea ca rezultat economisirea de costuri şi energie, precum şi scăderea cantităţii noxelor eliberate în atmosferă.

(10 noiembrie 2009 15:07)

Ne găsiţi pe Facebook!

Newsletter

Abonare  Dezabonare