Skip to content
Detergent, sfaturile noastre practice pentru a reduce costurile

Detergent, sfaturile noastre practice pentru a reduce costurile

Detergent, sfaturile noastre practice pentru a reduce costurile. Când folosiți produse de curățenie calitative risipa nu îți are locul aici.

Vă aflați într-o „misiune” de a economisi bani și de a vă reduce cheltuielile din gospodărie? Dacă răspunsul este afirmativ, acest articol de blog s-ar putea să vă vină în ajutor.

Cantitatea de detergent poate fi ținută sub control foarte ușor

În aceste condiții, un punct de plecare este în spălătorie, mai exact la mașina de spălat haine. Detergentul este un element esențial în majoritatea listelor de cumpărături pentru orice casă.

Ca urmare a acestui fapt, am pus la punct o listă de sfaturi practice pentru voi. Noi sperăm că aceste ponturi vă vor ajuta să reduceți costurile cel puțin la jumătate dacă nu chiar mai mult.

Nu numai că veți economisi bani dacă puneți în practică informațiile din acest articol. Mai mult, o parte din aceste sfaturi vor fi mai prietenoase față de mediul înconjurător.

Mai puțin detergent utilizat înseamnă mai puține ambalaje și transport mai redus al produsului final. Economiile nu se vor opri doar aici!

În cazul în care cumpărați și folosiți mai puțin detergent și, de asemenea, faceți mai puține spălări veți economisi apă, electricitate și timp. Trebuie să vă placă asta!

1. Folosiți doar jumătate din cantitatea recomandată

Acesta este sfatul nostru numărul unu pe care l-am învățat de la un specialist în mașini de spălat. Și funcționează! El spunea că multe mașini de spălat și țevile lor se înfundau din cauza detergentului în exces.

Acesta sugera să se utilizeze doar jumătate din cantitatea recomandată. I-am urmat sfaturile și acest singur pont a însemnat că am economisit o mică avere din costul acelui detergent.

Trebuie să recunoaștem, am fost sceptici la început când am auzit această idee, chair dacă provenea de la un specialist. Ne-am făcut griji că dacă vom folosi mai puțin decât cantitatea recomandată hainele nu vor fi curate.

Ca să fim sinceri, nu a fost niciodată cazul. Din contră, hainele noastre se simt mai curate și mai „ușoare”. Nu există reziduuri de detergent care să se acumuleze în țesătură, ceea ce poate lăsa hainele dure și rigide.

Încercați și voi accest mic pont. Veți fi plăcut surprinși de rezultat. Înlocuirea cupei este o modalitate excelentă de a preveni suprautilizarea și elimină orice presupunere.

Revista Choice a efectuat teste pe acest subiect. Datele sugerează că hainele nu vor avea de suferit dacă folosiți mai puțin detergent.

2. Încercați o marcă mai ieftină/diferită de detergent și economisiți mai mult

Ați putea fi surprinși de calitatea unui detergent de spălat mai ieftin. Puteți avea posibilitatea de a economisi o grămadă de bani în acest proces.

Recomandările de la familie și prieteni ori recenziile online vă pot ajuta să testați o altă marcă. Choice Magazine a testat, de asemenea, zeci de produse pentru mașinile de spălat.

Surpinzător sau nu, rezultatele au indicat că multe pulberi mai ieftine au performanțe la fel de bune, uneori chiar mai bune decât omologii lor mai scumpi.

Cu siguranță și tu ai anumite mărci preferate. Descoperă alternativele și vezi care sunt rezultatele.

3. Cumpărați detergent în vrac

O alegere insiprată mai degrabă decât să cumpărați de la supermarket o dată la câteva săptămâni. Cu ajutorul unui magazin online pentru produse de curățenie aveți posbilitatea de a achiziționa o cantitate mare de produs.

În acest fel costurile cu viitoarele transporturi până la domiciliul vostru nu vor mai exista. Vorbim de un detergent, deci nu există restricții temporale legate de un eventual termen de valabilitate.

S-a întâmplat să descoperiți că v-a expirat detergentul?

4. Cumpărați detergent numai când este la ofertă specială

Urmăriți cataloagele și revistele magazinelor sau ofertele din mediul online. Analizați dacă prețul unitar (prețul/ kg) scade sub ceea ce plătiți în mod normal.

Luați în considerare stocarea și cumpărarea unor cutii suplimentare.

5. Cutia de rezervă poate salva situația

Păstrați o cutie de rezervă cu detergent undeva prin casă. În acest mod, puteți preveni eficient cumpărăturile „de urgență” când ați epuizat stocul.

Nu trebuie să ajungeți să cheltuiți prețul întreg pentru marca voastră obișnuită. De asemenea, nici nu trebuie să apelați la o marcă mai scumpă în lipsa altor alternative mai convenabile.

Se întâmplă ca detergenul pe care îl utilizați de obicei să fie într-un stoc epuizat sau să nu fie la ofertă specială. Aici intervine acea rezervă care vă poate scoate din situația neplăcută.

6. Folosiți mașina de spălat la capacitate maximă

Spălați doar atunci când puteți ocupa toată mașina de spălat. În mod evident, recomandăm a se evita încărcăturile mai mici sau incomplete. Nu numai că veți economisi detergent, ci și apă și electricitate!

7. Spălați hainele numai când au nevoie

Acest lucru vă va ajuta să reduceți turele de spălare, ceea ce înseamnă că folosiți mai puțin detergent. Sunt multe articole de îmbrăcăminte (blugi și pulovere) care pot fi purtate de mai multe ori înainte de a avea nevoie de spălare.

La fel și cu pijamalele, cearșafurile sau prosoapele care trebuie spălate doar o dată pe săptămână.

8. Organizarea hainelor din partea celor mici

Încurajați membrii familiei (în special copiii mici și adolescenții) să pună de-o parte hainele care nu sunt murdare dar au fost purtate. E o idee multă mai bună decât să le arunce pe jos și să te inducă în eroare că ar trebui spălate.

De exemplu, copiii aleg o anumită haină și apoi decid să poarte altceva. Te-ai putea trezi spălând haine care nici măcar nu au fost purtate.

Dacă reușiți să depășiți acest obstacol, se reduce numărul de spălări pe care trebuie să le faceți. În aceste condiții se va reduce și cantitatea de detergent pe care o utilizați.

9. Asigurați-vă că mașina de spălat este curată/schimbați-o când este momentul

O mașină de spălat care nu este curată vă poate afecta hainele. Nu doriți să risipiți detergent (nici apă/electricitate) spălând haine într-o mașină murdară.

În cele din urmă, când va veni momentul să cumpărați o mașină de spălat nouă, asigurați-vă că verificați eficiența acesteia.

Încercați să alegeți o mașină care să fie nu numai eficientă din punct de vedere energetic și al apei. Ci și una care să folosească detergent într-o cantitate cât mai redusă.

Back To Top