Skip to content
Casa

Casa, cea mai mare greșeală pe care o faceți cu plantele dvs.

Casa, cea mai mare greșeală pe care o faceți cu plantele dvs. Plantele de casă sunt obligatorii și necesare în orice locuință.

Efectul vindecător al naturii asupra minților și corpurilor noastre a fost bine documentat. În aceste condiții, nu este de mirare că aducerea exteriorului înăuntru atrage pe toată lumea.

Din păcate, pentru toate calitățile lor lăudate, plantele de casă pot fi niște adevărate dive. Dacă locatarul cu frunze s-a ofilit și a murit după câteva săptămâni, nu sunteți singuri.

Trebuie pur și simplu să știți unde greșiți.

Cum încetezi să-ți „ucizi” plantele de casă? În acest articol de blog oferit de florărie Craiova încercăm să răspundem la această întrebare. Pentru cele mai speciale plante în ghiveci accesați secțiunea de magazin online.

Plantele din casa dvs. sunt mult prea udate

Suntem dispuși să punem pariu că cea mai mare greșeală pe care o faceți este excesul de apă.

Principalul simptom al udării excesive este ofilirea, împreună cu îngălbenirea, mucegăirea și creșterea lentă. Mulți oameni observă ofilirea. În aceste condiții, presupun că planta din casa lor are nevoie de udare suplimentară.

Este cel mai rău lucru pe care l-ar putea face. Șansele sunt ca rădăcinile sale să fi început deja să putrezească, dar mai există totuși o bucată de speranță.

Scoateți ușor planta din ghiveci și vedeți dacă rămân rădăcini albe și sănătoase. Dacă rămân puteți smulge ușor orice rădăcină umedă și maronie. Mai apoi, spălați rădăcinile sănătoase sub o apă curentă.

Transplantați-vă planta în sol proaspăt și bogat în nutrienți. Nu uitați să adăugați o mulțime de găuri de drenaj. Dacă tot ce găsiți în acele rădăcini nu emană speranță, înseamnă că trebuie să vă despărțiți de plantă.

Ce puteți face pentru a evita căderea, din nou, în capcana „fatală”? Udați-vă planta din casa dvs. numai când primii doi centimetri de sol sunt uscați la atingere.

Stabilirea unui program regulat de udare ar trebui să ajute la prevenirea putregaiului rădăcinilor. Nu uitați să goliți orice exces de apă care se colectează în vasul decorativ exterior sau în tava de scurgere.

Lumina soarelui și umiditatea

Cu siguranță nu este prea multă apă? Am spus că plantele din casa dvs. sunt adevărate dive! E important să acordați atenție luminii solare și umidității. Unele specii au nevoie de mai mult din prima, din cealaltă sau din ambele.

De exemplu, orhideele și ferigile se bucură cel mai bine în băile și bucătăriile aburitoare. Fiind originare din climatul tropical, preferă acest mediu cu umiditate ridicată.

Deficiențe de nutrienți

La fel ca oamenii, plantele de casă suferă uneori de deficiențe de nutrienți. Dungile albe de-a lungul venelor frunzelor pot semnala o lipsă de magneziu. Problema este ușor de remediat prin adăugarea de var sau sare amară în sol.

Zațul de cafea vă poate ajuta atunci când planta dvs. de casă are nevoie de azot. Venele centrale ale frunzelor devin galbene? Coaja de lămâie îngropată la bază poate salva ziua când plata poftește după potasiu.

Îngălbenirea marginilor și a vârfurilor este un semn de carență în potasiu.

Plantele pentru casa dvs. cu întreținere redusă

Dacă toate acestea vi se par niște bătăi de cap, optați pentru o plantă de casă cu întreținere redusă. Prin întreținere redusă nu vrem să spunem „puneți planta într-un colț și ignorați-o pentru restul vieții”.

Toate ființele vii, chiar și cactușii, au nevoie de apă pentru a supraviețui.

Oferă-ți cea mai bună variantă, alegând plante de casă tolerante la secetă provenite din climele mai calde. Iată cinci dintre preferatele noastre:

1. Palmier de salon

Planta a fost popularizată în epoca victoriană de unde și porecla sa de „parlour palm”. Chamaedorea provine, de fapt, din pădurile tropicale mexicane și guatemaleze.

Este ușor de îngrijit (udarea este necesară săptămânal doar în lunile mai calde). Poate crește până la 1,2 metri dacă primește suficientă lumină. Acestea fiind spuse, o alegere demnă de luat în seamă pentru living room.

2. Arborele dragonului

Dracaena din Madagascar arată ca un copac în miniatură cu tulpinile lemnoase groase și frunzele lungi ascuțite. Mai cunoscut sub numele de copac dragon, două soiuri sunt mai des întâlnite.

3. Planta păianjen

Clasicul clorofit (cunoscut mai frecvent ca planta păianjen) are frunze pestrițe vesele. Ideală pentru începători, îi place temperatura moderată și atmosfera mai rece.

Udarea săptămânală va fi suficientă, dar nu o lăsați să se usuce prea mult. Face parte din pachetul nostru de trio tropical, dacă vă place unul.

4. Yucca, o prezență deosebită în casa oricui

Această plantă adaptabilă va face o declarație reală în spațiul dvs. de locuit. Trunchiul gros și frunzele asemănătoare sabiei oferă o imagine interesantă încăperii în care este localizată.

Provenită din părțile mai uscate ale Americii, nu necesită multă udare. O dată la două luni pe timp de iarnă și la fiecare 10 zile vara ar trebui să fie suficient.

Solicită doar lumină puternică, așa că trageți-o la o fereastră orientată spre sud.

5. Limba soacrei

Parte a familiei de plante suculente sansevieria, această variantă țepoasă reține apa în deșert. Se dezvoltă în condiții calde și cu multă lumină dar poate supraviețui și în locuri mai umbrite.

Nu vă înnebuniți cu udarea: lunar este suficient, puțin mai des vara.

Back To Top