Skip to content
Ce avantaje ai daca gatesti acasa?

Ce avantaje ai daca gatesti acasa?

Cu sigurata ne aducem cu totii aminte de vremea copilariei cand nu cred ca era zi sa nu simtim mirosul unui preparat proaspat gatit in casa. Bunicile si mamicile noastre gateau zilnic.

Este drept ca pe atunci nu exista varianta mancatului in oras, nu exista fast-food sau home delivery. Pe atunci, luarea mesei la restaurant era un lux pe care ti-l permiteai doar la evenimentele speciale.

De ce nu se mai gateste acasa?

Intre timp vremurile s-au schimbat, oamenii prefera sa manance in oras, sa isi ia ceva rapid de la fast-food-ul din colt sau sa comande mancarea gatita acasa.

Odata cu emanciparea, ne-am indepartat de obiceiul de a gati acasa din diverse motive:

  • din lipsa de timp
  • oboseala dupa o zi incarcata de lucru
  • comoditate
  • lipsa de idei
  • tentatia de a cumpara mancarea gata gatita
  • nu ai mai gatit niciodata
  • nu stii sa gatesti
  • consideri gatitul acasa ca pe o treaba potrivita doar gospodinelor sau bucatarilor experimentati
  • ai incercat sa gatesti ceva si ai fost dezamagit de rezultat
  • teama ca preparatele gatite de tine nu sunt pe placul membrilor familiei
  • uneori sa cumperi din oras mancare gata preparata este o varianta mai ieftina decat sa gatesti acasa
    pur si simplu, iti place mai mult sa mananci din oras.

Ce avantaje ai daca gatesti acasa?

In ultima vreme am observat o crestere a tendintei oamenilor de a se reintoarce la gatit. Parca incep sa aprecieze mai mult mancarea facuta in casa. Unii au decoperit in gatit o pasiune, iar altii si-au dat sema de beneficiile pe care le are un preparat pregatit acasa.

Nu ai nevoie de abilitati extraordinare pentru a incepe sa gatesti acasa. Cauta pe retete.online si vei descoperi idei de preparate usoare si rapide. In plus, gasesti acolo indicatiile si sfaturile de care ai nevoie pentru reusita preparartelor.

Iata ce avantaje ai daca gatesti acasa:

  1. Mancarea gatita acasa este mai sanatoasa – atunci cand iti prepari singur mancarea esti atent la calitatea ingrendintelor pe care le folosesti. Astfel, iti asiguri un stil alimentar care sa te mentina sanatos si plin de energie. Uneori preparatele de la restaurant sau mancarea tip fast-food contin grasimi nesanatoase, aditivi chimici, sare, sodiu, zahar, hormoni. Toate acestea iti pot dauna sanatatii.
  2. Ai control asupra caloriilor din macare – cand iti gatesti singur, stii exact ce ai pus in mancare. Astfel, poti tine mai usor evidenta caloriilor consumate, permitandu-ti sa iti stabilizezi greutatea.
  3. Este o oportunitatea de a economisi bani – sa gatesti acasa este, de cele mai multe ori, mai ieftin decat sa mananci in oras. In timp, acest lucru va fi vizibil pentru bugetul tau.
  4. Iti personalizezi mancarea dupa preferinta – gusturile culinare sunt diferite pentru fiecare individ in parte. La restaurant bucatarii gatesc la fel pentru toata lumea, respecand aceeasi reteta. Cand gatesti acasa, nu te opreste nimeni sa iti condimentezi si personalizezi mancarea dupa bunul tau plac!
  5. Poate fi o modalitate de a petrece timpul cu familia – uneori iti poti invita toata familia sa participe in bucatarie si sa faceti din gatit o experienta distractiva.
Back To Top