Obiective SEO, în 2020, ce ar trebui să știm pentru îmbunătățirea website-ului Aveți obiective clare…
VPS, comparații între Open VZ și KVM
VPS, comparații între Open VZ și KVM pentru a afla care este mai bun. Deși există multe tipuri disponibile pe piață, cele două sunt populare și utilizate.
Introducere
Dacă faceți cumpărături pentru un hosting VPS, atunci apare o confuzie majoră. ”Ce tip de VPS ar trebui să aleg”, vă puteți întreba. Ați comparat totul. De exemplu, RAM-ul, CPU, spațiul etc iar următoarea întrebare care vă va veni în minte este ”Ce tip de VPS”.
Deși există multe modele disponibile pe piață, KVM și OpenVZ conduc detașat. Sunt două tipuri VPS foarte populare și utilizate comercial. Acest articol vă va explica ce sunt aceste două tipuri de VPS. Care sunt punctele forte și slăbiciunile lor. Astfel, vă puteți face o idee despre ce ar trebui să alegeți pentru a vă găzdui website-ul dvs.
De unde provin cei doi termeni din VPS
- KVM: Kernel-Based Virtual Machine
- Open VZ: Open Virtuozzo
Acum, înainte de a merge mai departe, să aflăm ce este, de fapt, VPS. VPS-ul este o porțiune fizică în care obțineți resurse dedicate precum RAM, nuclee CPU și Storage. Este un spațiu izolat din server-ul fizic pe care îl puteți personaliza în funcție de nevoi. Mai mult decât atât, vă oferă și o viteză perfectă.
Diferența dintre KVM și Open VZ
Principala diferență dintre cele două este că Open VZ poate vizualiza doar sistemul de operare Linux. Pe de altă parte, un KVM poate oferi și virtualizare în Linux, Windows sau alte sisteme de operare. Deci, în ceea ce privește versatilitatea, KVM are un avantaj și asupra serviciilor de optimizare SEO.
O problemă cu care se confruntă Open VZ este că nu oferă o virtualizare pură. Acționează ca un container și împărtășește resursele între ceilalți chiriaș din server-ul fizic. În Open VZ, nucleul este împărțit de toți utilizatorii VPS din nod. Deci, este mai mult sau mai puțin ca o găzduire partajată.
De exemplu, în Open VZ dacă ați optat pentru un RAM de 2 GB, nu veți primi întotdeauna acel RAM. Doar atunci când aveți nevoie, vă va fi oferit. Restul timpului va fi gratuit pentru alți utilizatori.
Așadar, deși vi s-au oferit resurse dedicate acestea nu sunt chiar dedicate. Este un fel de resurse la cerere. Acesta este motivul pentru care Open VZ este ușor de configurat. Costul este, de asemenea, foarte scăzut, comparativ cu KVM. În plus, nu aveți nevoie de mai multe cunoștințe tehnice pentru a configura Open VZ.
Dacă sunteți nou în universul VPS, atunci folosirea unui Open VZ poate avea sens.
Pe de altă parte, KVM oferă o virtualizare adevărată. Veți obține ceea ce vă este promis. Fie că utilizați resursa, fie că nu. Aceasta nu va fi disponibilă pentru alți utilizatori. RAM-ul, procesorul, spațiul de stocare, toate acestea sunt doar ale tale.
Acesta este motivul pentru care KVM oferă un mediu izolat și mai multe opțiuni de personalizare. KVM nu folosește un nucleu partajat. În acest mod, vă puteți personaliza, de asemenea, kernel-ul, potrivit nevoilor dvs.
De ce nu ar trebui să cumpărați Open VZ
Datorită concurenței dure, în ultima perioadă se observă că multe gazde laudă exagerat Open VZ VPS. Din ce cauză se întâmplă acest fenomen? Deoarece întotdeauna vor exista resurse gratuite disponibile. Țineți cont că Open VZ nu oferă un VPS adevărat.
De fapt, și KVM poate fi, de asemenea, supralicitat. Cu toate acestea, este greu de configurat și nu are sens, având în vedere eforturile și profitul.
Cine caștigă
În mod clar, KVM-ul, dacă doriți un VPS adevărat. Dacă doriți viteză perfectă, resursă dedicată, nimic nu poate bate KVM. Dezavantajul este că aveți nevoie de cunoștințe tehnice pentru a seta server-ul.
Dacă aveți un buget redus și doriți să configurați rapid un VPS, puteți încerca Open VZ. Dar, din nou, recomandarea ar fi să alegeți un Cloud Hosting decât un Open VZ VPS. După cum se știe, hosting-ul este deosebit de important, fiind o necesitate pentru orice website.
Din punctul de vedere al costurilor, Open VZ VPS este mult mai ieftin decât KVM. Sper că acest articol v-a ajutat să înțelegeți diferența dintre cele două tipuri de VPS.